WISSENSCHAFT FÜR OSTBELGIEN - Gospertstraße 1, 4700 Eupen - +32 (0)87 596 392
KONTAKT   DATENSCHUTZ
  • Facebook - White Circle

Wetenschap voor Oost-België

Wissenschaft für Ostbelgien (Wetenschap voor Oost-België – afgekort WifO) coördineert sinds 1 september de wetenschappelijke samenwerking tussen Oost-België en de universiteiten KU Leuven en de Universiteit van Keulen.

 

Eind mei ondertekende de KU Leuven een overeenkomst betreffende wetenschappelijk onderzoek met de regering van de Duitstalige Gemeenschap en de Universiteit van Keulen. Op 1 september werd het coördinatiebureau in Eupen opgericht.

WifO coördineert de samenwerking tussen Oost-België en de twee universiteiten. Catherine Müller, projectcoördinator, is de directe contactpersoon in Oost-België. Ze verwerkt de binnenkomende aanvragen en stuurt ze door naar de universiteiten. Binnen de KU Leuven ondersteunt Jef Schrooten als wetenschappelijk medewerker de dienst. Hij kijkt uit naar mogelijke samenwerkingen en geschikte onderzoekpartners binnen de faculteiten, instituten en diensten van de universiteit.

Via Wetenschap voor Oost-België zullen de universiteiten onderzoek doen in alle domeinen, zowel voor openbare diensten als voor ondernemingen. Dat kan zowel op aanvraag van de diensten en ondernemingen gebeuren als op initiatief van de universiteiten.

Onderzoeksploegen of studenten en doctorandi die graag onderzoek over de Oostkantons willen doen, kunnen een beroep doen op de diensten van WifO.

“Het Wetenschappelijk Instituut Oost-België zal de belangrijkste onderzoeksschakel zijn tussen de Oostkantons en twee Europese topuniversiteiten, met name die van Keulen en onze KU Leuven,” zegt vicerector Internationaal Beleid Danny Pieters. “Daarmee krijgt deze regio een indrukwekkend universitair back office. De KU Leuven en de Universiteit Keulen worden dé wetenschappelijke informatiebron over het reilen en zeilen in Oost-België.”

Naast de resulterende kennisoverdracht zal de wetenschappelijke samenwerking voedingsbodem zijn voor alle andere samenwerkingsactiviteiten tussen Oost-België en de twee onderwijsinstellingen.

 

Voor meer informatie over het project kun je terecht bij:

 

Catherine Müller - projectcoördinator

tel. + 32 16 32 11 94

catherine.muller@kuleuven.be

 

Jef Schrooten - wetenschappelijk medewerker

tel. + 32 16 32 27 16

jef.schrooten@kuleuven.be

 

 

 

Quelle: https://www.kuleuven.be/internationaal/copy_of_nieuws/oostbelgie

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload